Dina kläder ska passa din kropp - inte tvärtom

Image

Kläder är indirekt något som vi alla måste bära. Hela tanken med kläder är att våra kroppar ska skyddas mot smuts, kyla, värme, påfrestande väder, och så vidare. Sen att kläder kan få oss att känna oss snygga och kreativa är bara en bonus. Men det viktigaste att komma ihåg med kläder är att det är kläderna som ska passa din kropp, inte din kropp som ska passa kläderna. 

Om en tröja är för liten ska du ta en större storlek. Hittar du ett par snygga jeans som är för stora, ja då testar du att ta ett par mindre. Storlekar finns till för att alla ska kunna ha på sig kläder - om ett visst klädesplagg i en viss storlek inte passar är det bara att byta. Det är alltså inte din kropp som behöver förändras för att passa klädstorleken.

Kan vara lättare sagt än gjort

Vi vet att det kan vara jobbigt att prova kläder och behöva utgå från “sin storlek”. Och att ta en storlek som är större eller mindre “än vanligt” kan vara något som i sig för många att må dåligt eller få ångest. Problemet idag ligger i att kroppen enligt dagens ideal ska passa kläderna, inte att kläderna ska passa kroppen. 

Men en storlek är bara en storlek - det finns inget värde i vad som står på den där lilla lappen. Du är lika värdefull och en lika bra människa oavsett vilken storlek du än har i dina kläder. Och likaså om du har olika storlekar i kläder från olika märken eller modeller. Försök att komma ihåg att kläder finns till för att passa din kropp och inget annat.

Image