Klädkoder för olika restauranger

Vissa restauranger har inte någon klädkod, andra har det. När du besöker de restauranger som faktiskt har en klädkod är det viktigt att du vet vad som gäller och hur du ska klä dig. På vissa riktigt fina restauranger kan du få en fråga som liknar “Vad gör du här?” om du inte är klädd enligt restaurangens klädkod.

Image
Image

Att tänka på

När du besöker en vardaglig restaurang som erbjuder lunch är det vanligt att klädkoden kan vara lite mer avslappnad. Då kan du oftast ha slitna jeans och stora hoodies. Är det däremot samma restaurang fast middagstid är det en oskriven regel att klä upp sig lite finare. Då kan du till exempel ha en skjorta och kostymbyxor eller en klänning. 

Det viktigaste är dock att du ska vara bekväm i det du har på dig under ditt restaurangbesök. Om du sitter där och ska ha en trevlig stund samtidigt som ett klädesplagg kliar eller känns obekvämt så kommer du inte kunna njuta av maten lika mycket. Och i slutändan så vill ju restaurangen att du ska gå därifrån nöjd, mätt och bekväm.

Om det inte står tydligt vad det är för klädkod på en specifik restaurang och du känner dig osäker så kan du alltid ringa till restaurangen och fråga. Det är bättre att vara på den säkra sidan än att gissa. Såklart får du ju ha på dig vad du vill egentligen, men det är bekvämt att ha åtminstone en aning om klädkoden som du sen kan utgå ifrån.

Image